2023-01-06
成日听人推荐依间餐厅,决定同屋企人揸车嚟试下!餐厅设有停车场🅿️收$30,但因为停车位只有10个左右,同比较窄,建议先打电话Book位同早少少问定仲有无位泊车😆环境空旷,坐户外更加有泰国感觉 !咁就当返咗乡下食餐饭🤪餐牌选择非常多,结果忍唔住叫咗好多样野试。 点知份量都几大,最后我哋都食到超级饱,好满足🥰今次四个人试咗😋 ------------------------------Appetizer------------------------------🍤泰式天妇罗炸虾@ HK$118💰金黄诱人的天妇罗一向都系我最钟情嘅食物之一,今次嘅拼盘系一半炸虾一半炸粟米饼,油炸后裹著酥脆的外衣,一口咬下口感外酥内软,啲虾都超级大只。🐷炭烧猪颈肉 @ HK$98💰猪颈肉真系好难唔好食,整体做到脆边嘅效果再加埋泰式辣酱,真系好开胃。------------------------------Seafood------------------------------🦪清迈铁板蚝仔蛋 @ HK$118 💰蚝仔份量超多足料,差唔多每啖都有,而且多汁唔干,香口酥脆,好食!-----------------
今次四个人试咗😋
Appetizer
🍤泰式天妇罗炸虾@ HK$118💰
🐷炭烧猪颈肉 @ HK$98💰
Seafood
🦪清迈铁板蚝仔蛋 @ HK$118 💰
Rice & Noodle
🍍菠萝海鲜炒饭 @ HK$108 💰
伴碟有一节菠萝好清新,饭都炒得好亁身。
🥘干炒泰式金边粉 @ HK$108 💰
金边粉相对下较为干身,但都系好食嘅。
🍝马拉盏海鲜墨鱼汁面 @ HK$148 💰
好多嘅海鲜,辛辣的味道好突出,令佢更惹味。估唔到佢咁好食,哈哈😂