2024-01-31 693 浏览
踏入Smoosha,空气中彷佛飘散著新鲜水果的味道,彩虹般的Summer Fling smoothie bowl 相当抢眼,一上桌已经已经引起哄动😍。淋上的自制granola,夹带著脆卜卜的口感,与红桑莓和草莓的混合碰撞出的是酸甜的火花🍓,而烤杏仁片则在这缤纷交响曲中添加了一抹香脆!冰凉到简直可以抵挡香港的闷热天气。再来尝试了自己动手DIY的bowl。基底我拣咗浓郁的Samba(有机acai),再加上香蕉、蓝莓,同脆松的切片杏仁,这个组合简直戳中我对甜品的爱。最后淋上浓郁的花生酱,这份DIY bowl的风味层次丰富得令人再三回味!🥜真是食到喺呢个炎夏中找到咗消暑嘅清泉啊。而且完全唔需要食晚饭嘅感觉,饱肚之余又唔会觉得沉甸甸。下次我想试试带啲希腊乳酪嘅Triple G,想像中它会系又一次嘅味蕾冒险。与其读我嘅食评,你地真系应该直接去Smoosha亲身品尝返一番,保证会俾佢哋嘅滋味深深吸引!🍌🥄💚