2008-03-10 15 浏览
食川居食咗有八、九年,由旧址洗衣街食到现址,对佢十分有感情亦十分爱戴。𠮶时食米线都唔系咁普及,觉得烟烟un un好得意,咁就钟意咗,都系因为川居。以前四眼仔老细成日看舖,而家少见咗,可能因为有分店关系,好事嚟嘅!好钟意焖汤汤底,别处难寻,好浓味,我谂应该落咗多款香料泡制,加埋配料新鲜,米线份量多,食得好满足。其他汤底都试过,如清汤、沙嗲、酸辣,而酸辣都几好,够哂酸,谂起嚟啲口水都喺牙骹渗出嚟,加埋啲炸酱、菇类已经够丰富。有食客话可能因为通涨,啲料少咗,系,你如果keep住每星期有去街市,唔好多,一星期一、两次,啲食物系不断加价,开间舖唔净止计食材价格,如舖租、人工、水电等都有加冇减,所以都明白配料份量可能会少咗!ok啦!可以接受啦!最正最抵食时段当然系下午茶啦!卄蚊松啲已经有交易,份量虽比正常时段细,但都可以食饱,又食到焖汤经已心满意足。仲有抵赞嘅系装修后间舖唔同哂!醒晨哂!