2020-03-09
上网见到大围新开了一间石板烧,咁岩朋友又有兴趣,于是就相约朋友来试下啦。地点位置:方便易揾住开大围呢头,地点都唔算难揾,总之行到尾就会揾到,如果系大围火车站a出口就大约行10分钟到就到。装修:企理,但较逼餐厅装修企企理理,大约有30个位左右,不过我就觉得比较逼,尤其佢有张8人枱就近出菜位前面既,其中一边坐四人既,最好就四个人自己识既坐埋一边,如果唔系坐最入果两位都唔知点样行出去好落单: 一部自助机,简单方便重点来,点解我话要行出去呢,因为此餐厅现时营运模式系自助式的,靠自己揾位,揾完位就出去门口有部自助机自己拣食咩,自己入钱,10-500纸币都会收(个次去唯一有个问题就系,本人用500元,但找续时找100元纸时会卡住系左上边,无跌落黎,唔知而家有冇解决问题,不过建议大家别用500元,直接用100元就好,如果唔系要搞一段时间就唔好<---得一部机,卡住既话又会阻住后面既人。食物选择:一个扒餐+ (任食:白饭,罗宋汤,沙律)系自助机到会每款扒分唔同份量(180g/300g),唔同种类供大家选择,价钱大约在$90-380。(见到我面有个食$98既牛舌<--得5-6块,而且用石
地点位置:方便易揾
装修:企理,但较逼
落单: 一部自助机,简单方便
食物选择:一个扒餐+ (任食:白饭,罗宋汤,沙律)
系自助机到会每款扒分唔同份量(180g/300g),唔同种类供大家选择,价钱大约在$90-380。(见到我面有个食$98既牛舌<--得5-6块,而且用石板烧唯一觉得唔好既系,牛舌不宜太熟,见到只不过系黎左一次五分钟都无,就烧到熟晒,想试牛舌既人就记得自己注意一下)
食物味道:一般
个人感觉肉眼无咁韧,西冷就好韧(不过我朋友系烧左好耐先食),系呢到不得不赞佢既罗宋汤系好好饮,好开胃,饮多几碗都得,而沙律就系用椰菜丝,车厘茄,粟米,配胡麻酱,我感觉沙律就麻麻地,系呢到提提大家千其唔好好似当食铁板咁系到落甘多汁落去块扒上面,我个朋友个日就系咁落汁,然后d汁就系咁爆出黎,弹到周围都系,仲要弹到去对面,场面劲尴尬。
综合来说,如果贪方便又想食下扒,又自命自己对于控制牛扒既熟度有一手既都可以不妨一试。额外提一提,餐厅都有鼓励大家叫自取,因为见到佢都有$68 ,180g肉眼 外卖自取<----目测最平