2007-12-10 9 浏览
放工来西环揾女朋友食饭, 原本佢提议食附近有间颇有名气既日本菜, 不过谂谂下又想试下新野, 所以就来左呢间开张冇耐既十人十色。行左入去, 间铺都算宽敞, 有回转位同卡位。坐左卡位, 但个卡位都几窄, 不过唔紧要, 我唔系志左坐。睇下个餐牌, 整体都几抵。佢有套餐百零蚊, 不过D野唔太吸引所以决定散叫。点菜如下:- 和式烧鸡锅定食($38)- 蟹膏芝士山芋饼($38)- 牛肉炒杂菜($35)- 三文鱼寿司, 三文鱼腩寿司, 火炙三文鱼寿司($10, $15, $15)个定食真系抵食, 份量好够, 味道亦不错, 但系个面豉汤怪怪地, 有D姜/果皮之类既野。炒杂菜够热够镬气, 寿司亦属中上。比较失望既系店面推介既蟹膏芝士山芋饼, 满抱期望之下, 送到来个卖相都唔多掂, 蟹膏、芝士、山芋饼味道都几唔爽, 有D难食。一餐中价既日本菜, 呢个价钱咁既质数算唔错。推一推。

- 和式烧鸡锅定食($38)
- 蟹膏芝士山芋饼($38)
- 牛肉炒杂菜($35)

一餐中价既日本菜, 呢个价钱咁既质数算唔错。推一推。