2022-03-19
Second ImpressionAll day Dutch baby pancake with scrambled egg+sausage+cherry tomato+mushroom+parma ham独家芝麻酱豆腐碗White价钱💲: $48/ +$20/ +$10/ +$12/ +$20 ($110)/ $108/ $42好味程度😋: 3.8/5服务🍴: 3.8/5环境🗾: 3.8/5性价比🥢: 3.5/5回头率😚: 3.5/5-主打虹吸咖啡的cafe,系荃湾沙咀道,虽然门面唔系特别起眼,但窗口位当有日光照入来都几靓😆 因为唔系好识饮咖啡,所以冇试到最出名的,但一般咖啡都唔错😗 平日去静静地,系work-friendly的小店来。同埋几欣赏店主的理念,叫second impression希望大家唔好靠外表同感觉,而系靠最真实的自我佢了解所有事😌-✅All day Dutch baby pancake with scrambled egg。以baby dutch pancake去做饼底,充满蛋香,边位好脆带小小甜味😛 炒蛋好滑,湿润的感觉配偏干的pancake好适合。toppin
+sausage
服务🍴: 3.8/5
环境🗾: 3.8/5
性价比🥢: 3.5/5
回头率😚: 3.5/5
✅All day Dutch baby pancake with scrambled egg。以baby dutch pancake去做饼底,充满蛋香,边位好脆带小小甜味😛 炒蛋好滑,湿润的感觉配偏干的pancake好适合。toppings可以自己选择,所有都系正常发挥咁啦,香肠好大条,食肉兽几推荐叫🤪 parma ham就好咸,顶得顺好咸的先好叫🤭 蘑菇都系不错的选择。呢个自由配搭唔怕食唔饱,但成件事的感觉都好分开,有各自分开食紧的感觉🤔
🆗独家芝麻酱豆腐碗。牛油果生熟度刚好,垫底的菜新鲜,cherry tomato够甜,温泉蛋都啱啱好系一督即穿既😋鸡胸肉有淡淡调味,似系慢煮的感觉,好嫩,但得4旧有D小🤧豆腐都应该系用左日本重豆味的嫩豆腐,所有用料都系靓食材👍🏻 最特别系个芝麻酱,真系一粒粒的黑芝麻磨成酱,好杰好浓,完全冇其他调味的感觉,好raw😂 钟意健康同芝麻的朋友会好开心,但真系无咩味🤨(好有heart唔系现成个啲麻酱!)
食物几有心做,味道都可以,唯独系性价比好一般🤭如果钟意呢类pancake/虹吸咖啡都可以一试!