2018-10-30
食饱饭,朋友话想饮🦌角既黑糖珍珠,不过之前经过见到条人龙都怕怕。最后转场去一芳,去到得几个人唔使点排仲有冷气凉。✨虽然身处美丽华,但价钱居然唔贵,最平$17已经有一杯,水果茶一向系我头号选择。✨黑糖粉圆鲜奶茶($33):朋友买既,抢黎试左两啖😍第一次饮黑糖奶茶,不过佢就无大热既虎纹,同埋佢既冰量同甜度都standard 左无得㨂。✨开头未搅得混,黑糖味都几浓。一啖已经饮到好多珍珠,佢d 珍珠够腍少少烟韧又香甜,系我最钟意既质感。之前饮过东喜茶,d 珍珠真系韧到车呔咁,饮完个胃滞左一个礼拜。✨对奶茶无咩研究,饮左两啖觉得几好饮丫,不过朋友话幸福堂好饮d, 个茶更香滑,搞到我都好想试😳。✨一芳水果茶($30/M): 㨂左半糖,我觉得略为酸左d, 味道以热情果为主,但都饮到茶香。一路饮仲可以咬埋d 热情果核,卜卜声。虽然觉得酸左d, 不过好彩个底有d 菠萝粒,救番佢~下次我都系拣少糖,甜番d 好饮d~✨不过想食埋d 生果,个盖面有层胶膜实在太痴得太实,最后放弃左,呢下扣左少少分。但整体性黎讲呢间野感觉良好,可以一试。
黑糖粉圆鲜奶茶