2010-08-29
朋友请食饭, 想去间唔会好贵o既寿司店, 但又有质素o既, 谂来谂去, 还是觉得大盛系首选~~ 今次系第二次o黎食,味道仍旧好味!! 今次 order 咗:三文鱼寿司: 8吋长, 真系冇得顶!!! 而且, 只系 $15, 感觉系最抵~~~鳗鱼寿司: 鳗鱼系长长o既, 不过应该冇8吋, 味道唔错~ (~我觉得一寿司o既好味啲~)玉子寿司: 玉子形状好特别, 大大旧, 饭就得少少 (~真系好少~). 我觉得几好食, 又特别, 但我朋友就话食落好奇怪, 唔钟意~蚝寿司及软壳蟹寿司: 味道 ok~三文鱼刺身: 又系必叫之选, 因为实在抵食~~ 刺身好厚, 好肥美 (~不过, 比上次薄咗~)!!帆立贝刺身: 都几新鲜, 但相比较, 还是三文鱼刺身抵食~蟹子沙律: 听朋友话好 fresh, 好好味 (~我唔食沙律~)鲜虾炒乌冬及海鲜炒饭: 都几好味, 填肚之选~~大虾天妇罗: 好好味!! 虾大大只, 新鲜热辣, 都几鲜, 而且, 一蝶都几多, 计返都几抵~~我哋一行9 人, 约$690 (~有用9折卡~)。虽然唔算好饱, 但以寿司店来话, 的确系唔贵又几好食的一间店~~~
蚝寿司及软壳蟹寿司: 味道 ok~
帆立贝刺身: 都几新鲜, 但相比较, 还是三文鱼刺身抵食~
鲜虾炒乌冬及海鲜炒饭: 都几好味, 填肚之选~~