2021-05-20 28 浏览
本地自架游车河,游下游下就去到康城,一年都冇黎到一次嘅地方,不过几好就系有消费就有free parking 👍🏿👍🏿。难得黎到食d未食过嘅款式,最后行咗一阵,揾到间新式酸菜鱼,环境十分舒适。睇吓餐牌,我当然叫返个招牌祥仔酸菜鱼🐟啦,价钱都算合理,都系$248,不过问店员可否要小辣,店员都好细心讲解,有大、中、少辣,最后拣咗少辣😆😆另外每人叫一个午餐,一个去骨海南鸡饭同埋一个瑶柱冬瓜肉碎泡饭,应该都够食。去骨海南鸡饭,海南鸡好嫩,油饭食落唔会超级油,咸甜味道适中刚刚好👍🏿👍🏿。瑶柱冬瓜肉碎泡饭,汤底浓郁,汤底做得唔错,食完唔会觉得好咸,而且啲饭粒好入味,正👍🏿👍🏿👍🏿。招牌祥仔酸菜鱼嘅味道非常独特,叫左少辣嘅麻辣都好惹味嫩滑,😍😍最紧要系冇鱼骨,酸菜食落好开胃,底下仲有莲藕、菜芽、莴笋配菜,样样都好入味,而且愈食愈想继续食😜😜辣得好吸引,个汤都有饮到😋!

午餐