今日Mina去爷爷嫲屋企玩,我同Mina爸又可以自己去拍拖喇,我哋今日去中环揾完朋友,沿途经兰桂坊石墙时,见到一间怀旧又文青风格嘅Cafe_时光逆流!时光逆流位置比较稳世,港铁中环站D2出口向兰桂坊,方向石墙沿路行上,见到文静大厦就到!时光逆流装修非常有个人风格,店舖中很多手绘画,好明显店主都系一位爱好艺术之人。呢度中午系一间文青嘅Cafe,晚上就会化身为一间小酒馆。我同Mina爸专登拣咗底层窗口位置嚟坐一边食嘢一边倾偈,感觉好Chill又写意。 ✨今次选咗以下食品✨🌟顶级牛肉汉堡定食$158牛肉味浓郁嘅汉堡扒,配半溶化的芝士及太阳蛋,和牛汉堡面层有一个太阳蛋,睇卖相好吸引,切落汉堡扒时,蛋会溶化喺汉堡扒之中,绝佳嘅配搭。🌟鸡卷酒酿定食$168成条鸡卷大大嚿好厚身,经过长时间嘅烹调,所以鸡肉好腍,鸡皮又薄又爽口。另外仲有个清酒汁可以俾大家点嚟食。时光逆流嘅每一道菜都比我好大嘅惊喜👍🌟回到现在的魔法$58餐厅嘅王牌之一,加入左朱古力粉、鲜奶同朱古力酱,再有一旧大嘅棉花糖铺面,面层渗上丁香及海盐等香料,卖相一流的饮品

✨今次选咗以下食品✨

🌟顶级牛肉汉堡定食$158