2021-03-01
筲箕湾最岀名应该就系可以搭巴士去龙脊呀石澳个啲地方🤣所以今次介绍间食到靓早餐跟住去行山嘅餐厅(小编个日都系谂住去行山🤩)餐厅超多人,尤其系叫外卖嘅人,一入门口见到厨房隔离成行枱都系整紧外卖单,场面有啲混乱同埋极嘈,啲姐姐讲嘢劲大声😂亦都因为多人,啲嘢食都等咗好耐先上枱🥺间餐厅真系有超多野食,觉得好多小食都值得一试😈.🐥驰名贵妃鸡粥小编想食呢间都系比个鸡粥吸引住😝几多鸡件下而且唔会鞋口🥰粥唔会太稀,有鸡味同埋有鸡油系面,味道真系唔错😗味精就一定有落㗎喇,不过阵味又唔会好假,可接受范围内✨.🐥蚬介鲮鱼球第一次去粥店食鲮鱼球有蚬介😳卖相虽然系一pat野有啲核突,但系好!好!食!不过啲蚬介好咸,一定要揾野送/沾少啲酱✨鲮鱼球大过粒乒乓波,煎得好香口,估唔到小食咁有惊喜🤣.🐥鲜虾云吞面云吞面就冇乜特别喇,食完个粥同鲮鱼球啲偏重口味嘅嘢,觉得个云吞面少少淡(唔关餐厅调味事)😂.🍽味道: 3.2/5 🏙环境: 2/5👨🏼🍳服务: 3.5/5💧卫生: 2.7/5💰价钱: 3/5
🐥驰名贵妃鸡粥
🐥蚬介鲮鱼球