2024-03-04 1847 浏览
5点几walk in有位,同屋企人夹埋4个人,叫左个龙虾+烧鹅餐,藕片云耳炒百合,一字叉烧,同埋一枝啤酒。一黎到上只例牌烧鹅,份量唔算多,不过摆设几靓。今次有啲肥,旁边果几旧都几多肥肉,佢有蜡烛烘住,保持温度,一开头夹黎食比较冻身同肉质硬啲,后尾食最后果旧就好食好多。🧘🏻‍♀️小小建议系烘多一阵先再食。叉烧又系,烘多一阵好食好多,不过我今次依几旧都有筋唔易咬烂~云耳炒百合就份量好足,正常水准,豆同云耳爽口,感觉材料新鲜。食完烧鹅,云耳炒百合同叉烧,等左差唔多20分钟先黎到龙虾伊面,因为漏整(吹左几次先有),龙虾都好食,肉身唔会话好林好梅,伊面都几好,条条分明唔会一住野咁,不过就夹杂住龙虾既碎壳,食既时候要小心。另外分享一段小插曲~落单果阵本身叫枝大啤酒,后来都即时同staff讲转细啤酒,期间亦都无比枝大啤酒我地,由头到尾都系得枝细啤酒,但去到埋单就收大细啤酒两枝既价钱~之后仲碌左两次错数~变左前后出左6张receipt比我地。感觉好混乱。而且中途唔会有staff主动加水,骤眼睇人手都唔多,所以都只系要求加一次就算了。新开预左会有甩漏,野食唔差既,碗碟都靓,但地毡好多毛粒感觉污糟。过多排先
另外分享一段小插曲~落单果阵本身叫枝大啤酒,后来都即时同staff讲转细啤酒,期间亦都无比枝大啤酒我地,由头到尾都系得枝细啤酒,但去到埋单就收大细啤酒两枝既价钱~之后仲碌左两次错数~变左前后出左6张receipt比我地。感觉好混乱。而且中途唔会有staff主动加水,骤眼睇人手都唔多,所以都只系要求加一次就算了。新开预左会有甩漏,野食唔差既,碗碟都靓,但地毡好多毛粒感觉污糟。过多排先再睇下情况帮唔帮衬🤔
2024-03-03
$287.75 (晚餐)