2021-04-18 76 浏览
同🐢🍯喺深水埗食完午餐之后,未想返屋企住~所以谂住揾个地方chill下Hea下!比着以前两条友一定走去饮两杯但系而家🤰🏻就唯有揾间cafe坐下再吹下水😂行去大南街有好多选择,而且间间都有自己嘅特色,但系🤰🏻又想食少少甜野,又唔想等位等位太耐,最终拣咗呢一间!虽然都系要等位🤣开始系俾佢铺名吸引,再望入店入面,觉得日系感好强,而且装修好简约舒服,环境宽敞!系月球下等位😂几写意😍等位𠮶阵就睇吓个Menu啦,发现佢头两版都系用塔罗牌去做一个选择,凭直觉拣咗一杯叫做皇后嘅咖啡!正正呢一杯就系我想饮嘅口味咖啡🤣跟住拣咗个千层蛋糕!佢嘅千层同出边嘅千层蛋糕唔同,唔会好甜,而且中间系用饼碎做隔层,食落口感丰富,有肉桂嘅味道,比起传统千层蛋糕好食(个人认为😂)!次次都发现自己影相唔够,下次会记得影埋环境😅
比着以前两条友一定走去饮两杯
但系而家🤰🏻就唯有揾间cafe坐下再吹下水😂
次次都发现自己影相唔够,下次会记得影埋环境😅
皇后(法式焦糖布甸泡沫咖啡)
2021-04-17
皇后(法式焦糖布甸泡沫咖啡)