2020-08-31 17 浏览
今日收工突然好挂住啊老表𠮶阵膻味,仲记得之前嚟食𠮶阵一行入门口都已经闻到𠮶阵扑鼻嘅膻香,实属爱羊人仕嘅心灵慰藉。冻柠茶,有水吧嘅餐厅永远都系加分嘅,唔洗吓吓都饮罐装嘢,啊老表无论柠茶奶茶汽水跟餐都一律平五蚊,冻饮仲同热饮同价添,少有少有。口水鸡率先送上,系我最钟意嘅鸡胸部位,口水鸡汁嘅味道甜甜地,唔会话好辣,非常惹味。水饺,呢度嘅水饺最正嘅地方系可以两只两只咁嗌,我地嗌咗白菜饺同韮菜饺,馅料胀爆,韮味浓郁,加埋跟住水饺一齐嚟嘅黑醋同枱枱都有嘅菜脯一齐食,好味到晕。避风塘辣鸡翼,4只鸡翼都系卖22蚊,真系抵到忍唔住追加,嚟到见到仲要系大大只嘅鸡翼即刻心心眼,味道香辣,外皮仲有少少脆身,属水准之作。羊肉酸辣大碗米线,咁耐无嚟梗系要嗌番个"大洋"嚟顶吓瘾,先呷一啖汤底,浓浓嘅羊味即刻充斥住口腔,感觉膻好,部份连皮嘅羊肉膻味更加 double up,分上嘅酸辣味道亦丰有层次,令人大感满足。除咗靓羊之外,啊老表仲有牛腩、牛肋、鸡肉、猪大肠、猪手同猪颈肉等等嘅非膻味菜式,唔钟意食羊嘅伴侣都可以陪我一同品尝,二人同行,一人食羊。