2021-04-28
对香港人嚟讲台式食店一d都唔陌生,嗌开既几款招牌台式食品,总系卤肉饭、盐酥鸡、台湾肠,今次嚟呢间满足三个愿望,一次过试晒佢地,同大家分享一下🤣同朋友晏就时段想观塘食便饭,察觉APM间间食点都大排长龙,选择行远少少嚟呢间台店会唔会坐得较舒服非常幸运呢到既位置足够,唔虽然等位就已经可以入坐,二话不说就拣左佢喇👉🏻炸秘制大鸡腿🍗炸鸡腿时间较长,因为比较大只,盐酥既调味,外皮够酥脆,细心既地方系有斩件,方便同朋友仔开心share🥳唔需要配酱都好好味😋入面既肉亦够嫩身👉🏻台湾肠平时都有叫开台湾肠,呢到台湾肠会更多蒜白,因蒜粒会齐上,如果钟意重口味的话,连同蒜粒入口会提升更多蒜香🧄而我同朋友觉得唔使连蒜食效果已晒好,若果唔系蒜味有点儿太抢风头😂👉🏻卤肉饭食过唔少卤肉饭,呢到既饭身太软,而卤汁落太多,令饭身过湿,味道系唔错,可能系饭既影响令到有d扣分,卤肉够入味,卤饭有大细碗选择,方便就自己份量🥰👉🏻四季茶(冷泡茶)有70-80年初花露水设计咁既design😂或望落似跌打酒或药油,觉得几有创意,铁观音冷泡茶,味道唔会过浓,冷冻饮十分解油腻整体而言,冇乜特别服务,但感觉系自己同舒适,住位全木制设计,位
👉🏻炸秘制大鸡腿🍗
👉🏻台湾肠
👉🏻卤肉饭
整体而言,冇乜特别服务,但感觉系自己同舒适,住位全木制设计,位置略微逼,上𩠌速度算快,晏就时段唔算多人,唔使丧等位,餐厅装修设计满怖心思,细心留意都几有情怀,价钱中规中矩,系间唔错既食店
卤肉饭、盐酥鸡脾