2016-11-23 825 浏览
一个牛角包一杯cappuccino,个包质地似餐包多过牛角包,我唔识整,食惯Pret A Manger 嘅就知个分别,呢度卖$30,pret 系一半价钱,系多个好靓仔嘅玫瑰果JAM,如果用喺英式松饼就一流,但食牛角包查就系多旧鱼,都话佢似餐包啦。至于杯嘢,个拉花好靓,唔够热,唔够浓,如果有人话佢好饮过星巴克,佢一定唔系饮整我饮𠮶杯,价钱又系相差好远。 埋单加一,$83,虚幻嘅感受就喺呢一刻涌现,我身处在哪个时空? 而家系咪2016年? 我系咪喺香港,定系喺台湾旅行紧?  系,想扮下嘢,话畀自己听今日过得好有品味,都唔一定要来呢度呀,大可以行过对面街嘅Coco Espresso,已经包有型啦,杯嘢仲系会畀到你「好饮过星记」𠮶种优越感,仲又系平一截,兼冇加一。
2016-11-22