2014-07-19 1713 浏览
今晚同粉丝去chok墨鱼~上船之前紧系要进进补先~! ^__^ 唔食饱点得呢~!!决定黎呢到来个HIGH TEA~之后一齐gogogo~!到餐厅门口~服务员帮我地带位~我地想坐窗边,佢话己有人留左枱㖞~我心谂呢个时间都有人要留枱~果真系意想唔到啰~!既然佢咁讲~唔通唔信佢咩~于是就坐左喺另一边的中间位~睇睇餐牌~有散点同tea set , 餐牌d相影得好靓好吸引,令人乜都想试下~~睇左睇右终于决定了~~!!公司三文治 - 三文治本身面包烘得唔脆~好似放起好耐先上枱,整体感觉一d都唔丰富~好似一般茶记出品咁~仲伴以淋淋地的薯片~有点失望密糖芥末汁总厨沙律 + 蒜茸包 - 真系未见过咁样的''总厨沙律''!可能呢d系佢地餐厅的特色la~!!材料份量细少唔在讲~仲切得细细粒,散收收乱咁放~~同餐牌中的介绍劲大出入~仲要冇左我最中意的烧蕃茄!!向服务员了解,佢居然话材料会因应厨房而定~!吓~咁都得~~~!咁餐牌上写黎做咩呢~不过既然佢咁讲, 我唯有相信佢...呢个可以话系我生平最差的总厨沙律! 蒜茸多士本身好薄好脆可惜冇咩蒜茸香味~浆汁系密糖芥末味~法式密糖芥末汁味道唔系咁突出,感觉就系食紧湿
决定黎呢到来个HIGH TEA~之后一齐gogogo~!

于是就坐左喺另一边的中间位~
睇左睇右终于决定了~~!!
密糖芥末汁总厨沙律 + 蒜茸包 - 真系未见过咁样的''总厨沙律''!可能呢d系佢地餐厅的特色la~!!材料份量细少唔在讲~仲切得细细粒,散收收乱咁放~~同餐牌中的介绍劲大出入~仲要冇左我最中意的烧蕃茄!!向服务员了解,佢居然话材料会因应厨房而定~!吓~咁都得~~~!咁餐牌上写黎做咩呢~不过既然佢咁讲, 我唯有相信佢...呢个可以话系我生平最差的总厨沙律! 蒜茸多士本身好薄好脆可惜冇咩蒜茸香味~浆汁系密糖芥末味~法式密糖芥末汁味道唔系咁突出,感觉就系食紧湿湿地的汁啰...
鲜虾杂菌意大利面 - 菜同杂菇的份量好够~西兰花唔会烚得好淋~虽然冇炒过的感觉,都食得出佢好爽脆!相对鲜虾就只得3,4粒~会唔会有少少倒转左呢?!味道方便相当唔错~龙虾汁的质地香浓又唔会太浠,配合埋d唔系太硬的意大利面一齐食,啱啱好~
周打忌廉汤 - 好一般的忌廉汤,感觉仲有少少浠,唔系咁食得出周打的味道~当中食到少少咸火腿味~调下味都好啊~
自家制苹果批 + 雪糕 - 落单的时候其实话唔加雪糕,因为知我地要僈食~所以雪糕唔系太适合,但系上枱时居然有呢个''惊喜''!向服务员时,佢仲话我明明讲了要雪糕的~ok...既然佢咁讲,我都唔会同佢争辩!!云呢那雪糕味道好一般,而且好快就溶,失望~声称自家制苹果批比较甜,可能加左好多密糖.成个批用叉一笃就散~一粒粒咁食~有少少好似做物理治疗咁~哈...
最后餐饮我照点左杯热柠蜜成今餐的句号...可能我系唔应该贪心~热柠蜜对我黎讲真系太甜了~!哈~要加三份水先顶得顺~!!好在一边加水仲有粉丝一边吹水!!
倾下讲下差唔多够钟上船~回味这样的出品~
话晒都唔算系一间底当次的餐厅,虽则话系良心企业又唔系话好贵,我觉得都要保持到出品的水准~
经过今次~我觉得佢地真的退步了...

题外话/补充资料: 店舖的洗手间设备我觉得尚可接受~~女有两格,细细地算系干净都可以用~
2014-06-07