2009-11-15
上星期去啤酒节时,Fat Angelos居然系隧道派buy1get1free coupon,我本来谂住leaflet,直行直过,后来回头"蜡"到系coupon,就折返去攞(佢仲俾左两张我!)呵呵!意外收获,加上一直想食,就趁今个月同沙漠王子去食返两次先(贪小便宜的师奶仔)星期六上完堂已经差唔多三点,无乜食客,差唔多包场咁滞面饱篮:好高的一个basket,有三款饱,一种系面包棒,一种系类似pizza之类,一种系普通猪仔包,可以点牛油或者vingear,我个人钟意butter多D~D饱虽然无乜特色,但胜在够热够脆,即使过左食饭时间都毫不马虎,唔会俾D冻饱我地,加分!沙律:杂菜沙律,沙漠王子反而喜欢,我就一般啦,不过送的沙律都很大份!而且系用醋汁的,很开胃!三文鱼阔面($188/ Family size):买一送一一定要有一款family size,好在我们够饿,就要左大size的pasta,不过睇落唔系真系咁大份,食下食下先发现真系几多我本来以为系alfredo sauce,点知唔系好浓cheese/cream味,反而更忠于pasta本身的味道,对于爱汁如命的我来说自然系有D小失望,但系沙
星期六上完堂已经差唔多三点,无乜食客,差唔多包场咁滞
三文鱼阔面($188/ Family size):买一送一一定要有一款family size,好在我们够饿,就要左大size的pasta,不过睇落唔系真系咁大份,食下食下先发现真系几多我本来以为系alfredo sauce,点知唔系好浓cheese/cream味,反而更忠于pasta本身的味道,对于爱汁如命的我来说自然系有D小失望,但系沙漠王子已经觉得很好吃,也自己独自清了碟!
羊膝($148/ regular size):系羊膝同羊架之间挣扎,最后都系要羊膝,不过真系好好味!羊肉一D都唔韧,有红酒味之余仍保留羊膻味,而且balance得好好,我超级钟意!(早知呢份先叫family size)
Tiramisu($38):呢个系我想食fat angelo's的主因,所以必叫,$38感觉上很细份,也不美观,好似就黎"冧"咁,但系食左一啖,真系超正!酒香又够,芝士味也很浓,芝士层texture很好,软绵绵的,配合texture稍粗的酒层,口感一流!真系完全唔想分俾沙漠王子食,好彩佢都唔好啫!差不多可以独享!yeah!
服务态度很好,不过感觉如果多几枱人就会唔够人手
Fat Angelo's真的很好吃,如果全部要regular size,价钱比露比便宜,也比后者好吃,即使没有coupon,我都会再黎,更显得今次买一送一好抵食!
今次食得好满足,期待今个月再享受多次买一送一!去啤酒节实在太对了!