2021-01-18 165 浏览
之前喺电话apps见到呢间饺子专门店,睇落几吸引,因为平时我都好钟意食饺子,一于试吓佢啦。石烧蒜片牛柳粒饭$78- 牛柳粒分量充足,入面仲未系十成熟,所以口感仲系好软熟,富有牛油味道。蒜片提升左味道嘅层次,唔错!双拼汤饺$58- 我选择皇帝菜鲜猪肉汤饺同京葱羊肉汤饺。两款汤饺嘅馅料味道分别都几大,皇帝菜猪肉馅料味道偏淡,清清地。而京葱羊肉馅料比较重口味,重孜然香料味道,啖啖京葱增加左饺子嘅口感。汤底系鱼汤,不过饮饮下都有少少口渴。双拼生煎饺$62- 而煎饺我就拣咗冬菇云耳椰菜鲜猪肉生煎饺同芝士粟米鸡肉生煎饺。冬菇椰菜爽口,猪肉质感弹牙,煎饺子皮够脆,同辣菜莆一齐食,好有口感,不过煎饺子略嫌油腻。芝士粟米鸡肉煎饺味道浓郁,鸡肉更比猪肉弹牙,淡淡芝士味道加上鸡肉肉汁,高度推介!总括而言,呢间餐厅嘅菜式有一定嘅质素,下一次有机会一定会再帮衬!
石烧蒜片牛柳粒饭$78
双拼汤饺$58
双拼生煎饺$62

石烧蒜片牛柳粒饭
双拼汤饺
双拼生煎饺
2020-12-26
30 分钟 (外卖送餐)
石烧蒜片牛柳粒饭
双拼汤饺