2022-12-05 1993 浏览
门口个女人由叫我Scan安心出行𠮶刻态度已经唔好,唔系朋友已经坐咗入去我实转头走!坐低食,嘢食味道都系咁啦,大把餐厅好食过佢。唯一食咗会哗一声嘅,就系𠮶碟「薯仔牛柳粒」喇!薯仔同牛柳粒个比例都差几远,改名做「牛柳薯仔粒」会啱数啲!我哋人多,嗌咗8、9个𩠌,又饭又啤酒,食完咁济时想话加𩠌, 叫我Scan安心出行𠮶个女人已经走嚟用好差嘅语气问我哋食完未,我都已经嗱住张菜单,我咪同佢讲:「我依家唔够食想加𩠌,得唔得?」, 佢又问返我想加乜,咁我咪同佢讲俾我谂多一阵,跟住佢就行开咗。我等到佢返嚟,我就同佢讲加乜𩠌啦, 佢就用闹交嘅语气同态度同我讲:「唔比加呀!出面好多人等紧呀!」,佢用闹交嘅Tone 嚟同我讲嘢, 我都准备拍枱起身X佢, 但即刻比朋友拉住咗......啲咁嘅垃圾餐厅, 嘢食又唔系食咗识飞,入去食饭根本系贴钱买难受!

坐低食,嘢食味道都系咁啦,大把餐厅好食过佢。

咁我咪同佢讲俾我谂多一阵,跟住佢就行开咗。

2021-11-10