2011-05-29 75 浏览
之前食过都ok的, 但今天星期六去, 我见到有一个位便坐, 坐著还有两位食客差不多吃完, 我在不知情下想落order, 但阿姐好恶话"等人埋左单先得㖞"我觉得ok的, 两位亦好nice立即埋单, 点知个阿姐帮佢地埋左单后, 没有意思帮我落单, 我心想唔通要佢地走左先得....无道埋的...眼见阿姐然后帮隔离枱落order, 然后去水吧落单后都得闲, 同我四目交投过都无意思帮我, 我唔知等乜...唔通真系要等佢地走左先得,,,本来都算啦, 阿姐可能做野辛苦啦. 到同枱食客走左, 我忍唔住举手示意想落单, 有个束马尾的中年女人走过来帮我, 我轻声话"咁耐先有人落单o既", 可能我斯文关系, 佢大声夹恶高8度: "都唔系好耐啫! "o华! 顶佢唔住! 我心想:你又知阿姑, 我话阿姐帮隔离落都无帮我落, 佢都short, 话人地都系啱啱黎咋㖞, 仲话食野啫唔使咁劳气, 我话你仲劳气过我㖞, 皆因我讲一句佢顶十句!...咁我叫米粉啦, 佢大大声高8度话:"要等几个字㖞, 唔好吹单呀到时!" dd 系咩人? 连新黎食客听到我同朋友讲电话讲番都觉离谱!之后我边等佢地边系水吧度细声讲大声笑话咩人都痴线

之后我边等佢地边系水吧度细声讲大声笑话咩人都痴线㖞, 你话我估错都系, 个衰女人系仲可以成日望住我讲, 我黎食野架唔系受气架! 我呢碗野真系食唔落!!!