2010-11-19 17 浏览
食完朱古力, 又到咗食晚饭的时候. 我哋唔多肚饿, 简简单单在附近的茶餐厅睇吓.我哋站在门口睇紧菜牌时, 服务员走出来说, 入嚟坐低慢慢睇啦!” 佢安排我哋坐在卡位, 好大风, 我问佢冷气可否调较细d, 佢回答较细咗某个位会好热, 帮你整"咩" D 个风口啦! 咁样得唔得呀? ”服务员态度友善, 唔似之前的食评讲得咁差㖞! 两个人叫咗两个饭: 海南鸡饭跟冬瓜汤 : 服务员介绍鸡脾好食D , 我哋加咗$5试吓. 冬瓜汤有少少冬瓜, 味道一般. 鸡脾好滑, 无骨, 鸡味ok,个汁少少甜, 少少酸, 少少辣, 好惹味, 如果蕃茄再多几片, 卖相更靓, 又有益.菜心炒牛肉+饭+例汤 : 小菜套餐$68, 加杯奶茶又多几蚊. 都几贵. 例汤系青红萝卜雪耳汤, 清甜润喉! 菜心炒得翠绿, 牛肉少少嚼劲, 加上姜和韭黄, 味道不错!

两个人叫咗两个饭:

例汤系青红萝卜雪耳汤, 清甜润喉!
鸡脾好滑, 无骨, 鸡味ok,汁好惹味!
菜心炒得翠绿, 牛肉少少嚼劲, 加上姜和韭黄, 味道不错!
例汤系青红萝卜雪耳汤, 清甜润喉!