2018-06-14 1000 浏览
一向都喜欢食炸鸡,无论韩式,日式,美式。几日前经过旺角,见到有一个新广场TOP,入去逛一逛,见到有以前系美国遇到嘅popeye 炸鸡,谂住迟啲去食(因为当时已经食左饭)。当时我看见有个产品系一盒,一桶定一set嘅鸡咁卖。我计完发觉其实系平几蚊而已。几日之后又经过旺角,就去试下了。点知,店员(女士)没有礼貌:首先我问佢关于“桶“鸡嘅事(因为已经见唔到个牌了)。佢话不嬲都无一桶,一set定套餐,个啲只系分开叫(分开叫就无理由平几蚊吧)。这显得佢讲埋啲无必要嘅大话,你话而家无咪得啰。跟住夹鸡嘅时候又夹错辣同唔辣(因为我叫得比较多不同款),想同佢由头讲多次又有佢讲无人讲。到呢一刻已经心谂应该唔会再黎。坐低食喇,啲鸡其实好“鞋“,个人认为KFC 或Jolibee明显好食啲,所以更加唔会再黎。不过佢个蘑菇饭算系不错的(比起KFC)。
一向都喜欢食炸鸡,无论韩式,日式,美式。