2023-12-29
平时帮衬开葵广小雨天 虽然唔系话好好食 但正正常常都唔差 今日返工放lunch行行吓见到中环竟然都有小雨天 谂都冇谂就坐低平平地食餐饭 谂住落单 举手叫咗几次 明明冇乜客 都好似见我唔到咁 之后先施施然行过嚟问我落乜我冇睇menu 直接谂住叫个骨汤蚝仔肉碎上海面 好好礼貌问佢唔该想问有冇得加肥牛 谂住佢可能有肥牛 佢就同我讲要加12蚊 我问佢 咁加鸡肉呢? 佢劲唔耐烦话都系加12蚊㗎啦 跟手我再望一望个menu 冇写到有肥牛 得滑牛 就问:咦 呢度系咪冇肥牛? 个阿姐:系呀冇肥牛呀得滑牛㗎咋 咪写咗啰跟住我已经少少燥 话:咁我一开始咪问你有冇肥牛加 你又要答我有 其实你态度可以唔使咁差啰阿姐:肥牛加12蚊就有?发梦啦你!听到我成肚火 价钱唔系问题 系你乱答嘢呀阿姐 落完单 个阿姐仲要行埋一两边继续口噏噏闹我态度差到我想呕 令到我未食已经谷住啖气走咗以后绝对唔会嚟帮衬
阿姐:肥牛加12蚊就有?发梦啦你!
听到我成肚火 价钱唔系问题 系你乱答嘢呀阿姐
落完单 个阿姐仲要行埋一两边继续口噏噏闹我