2016-07-09 167 浏览
星期六lunch time入黎,坐低落order时叫左个白汁烟肉长通粉,问落单哥哥(应该系老细卦)可唔可以转意粉,佢话只可转扁意粉,「我地全间cafe都无意粉架~」,哦,咁照要啰。上台唔知点解变左茄汁肉丸扁意粉,我同同一个哥哥讲:我要白汁烟肉长通粉㖞,佢转身拎张单同碟粉黎话:「落左肉丸意粉㖞,你介唔介意?如果唔系要重新做过」我话我唔食肉丸㖞。佢不满转身走开。我想话,个意粉$88,你呢间系cafe唔系茶餐厅或者大排档,我唔系要碗$28嘅鱼旦河,你落错单反问我介唔介意?今时今日仲有咁嘅服务态度!仲有其实由我地坐低到落完单都无人俾杯水我地,问左两次先有个女仔答话啲杯洗紧要消毒。哦,唔该哂。

2016-07-09