2018-05-11 1445 浏览
事原我叫左个窝蛋肉片煲仔饭,点知个煲仔饭来到一打开煲野,见到旧旧肉都系肥肉,想揾旧瘦少少都无,捻住叫个阿姐(短头发)来睇睇,点知个阿姐劲大声同态度极差咁话「咩话?肥得制?肉片多多少少都有啲肥架啦,都煮左啦,你唔系想换丫话?无得换啰,点换比你丫?都煮左」跟住仲要行左几步大大声声话肉片点都会有肥架啦,我已经无出过声,佢仲要再讲多次,如果系少少肥我唔会觉得出奇,佢睇都唔睇就话多多少少都有啲肥,而家煲野系好似扣肉咁肥,我真系一旧都食唔到啰,只系食左啲饭就算,之后再留意佢对其他食客都系态度唔好,我心捻当自己唔好彩,豪果少少钱比你啰,甘本无企系食客角度去捻,咁既态度同赶客有乜分别?可能佢会觉得少我一个客唔少啦,但间野请啲咁既员工多得佢唔少,我除左以后唔会帮衬之后,仲会同我身边每一个朋友同事同客人讲呢件事,睇吓边个损失多啲啰,我心目中肉片唔系扣肉咁啰,肥到连我男朋友捻住帮我食几旧,佢都话真系好肥食唔到,跟住到行出去埋单,个收银阿姐仲话肉片多多少少都有啲肥,完全系受气到爆,间野无得救,啲出左名既饭店通常系无服务态度,唔休做,因为有大把大陆人去食丫麻,如果你地捻住去食既话,我劝你去第二间食好过,佢啲野既味度其它地方都可以做到,唔觉特别好味😠唔信你去过就知,果啲所谓好评系揾打手写既,我唔会再信,要睇就睇负评仲中肯👍