2013-02-12
今日同女朋友食饭, 谂住试新野, 就去左<龙虾烧>食,佢以$38 o既龙虾作招来, 都几吸引, 谂住同女朋友一人一只吃番餐海鲜餐,我地等左一阵位, 入坐后想叫2只 $38 o既龙虾, 点知佢地话卖晒, 而且只可以叫一只,咁就唯有叫$68 龙虾一只, 同其他野食其实我叫完野食都唔记得自己叫左D 咩, 女朋友话今餐我话事所以都冇问我叫左D咩等左好耐, 黎左蒜容包, 牛油金菇, 牛舌等等, 份量好少, 味道十分之普通, 又偏贵, 实在唔值呢个价钱佢黎左几样野之后黎左碟鸡翼, 女朋友就食左, 我都冇为意都有食龙虾都好细只又无肉, 只系食到蒜茸, 食唔到龙虾味.点知隔左好耐之后有个 waiter 黎同我地讲: "通知番你地, 你地食左隔离o既枱2份鸡翼㖞!仲要食晒2份!"o下? 咩叫食左隔离o既? 佢地自己出错上错左食物, 但就用一副我地有错o既口吻同我地讲, 仲要态度唔好! 而且我唔知1份有几多只, 我点知我地食左2份?埋单时check单, 发现佢冇同我地讲话会收番我地钱, 但就已经加左2份鸡翼o既钱,而且佢地出错令我地要俾多左钱, 一句唔好意思都冇!我唔介意俾鸡翼o既钱, 但
咁就唯有叫$68 龙虾一只, 同其他野食
龙虾都好细只又无肉, 只系食到蒜茸, 食唔到龙虾味.
而且佢地出错令我地要俾多左钱, 一句唔好意思都冇!
我唔介意俾鸡翼o既钱, 但系佢地o既做法同态度令我同我女朋友都不愉快!