2019-03-23 171 浏览
身为香港人香港服务业有几差都心知肚明 反正食完就算野食唔差到死都算数但系依间野真系难食都算 服务仲系"一流"水准添 一家人入到去叫3位 问左走过GE长头发女WAITRESS 佢就提醒迷彩男WAITER(店里面好似得2个迷彩 一男一女 唔系店长下嘛?男女都令人呕心沥血㖞)接我地 佢带左我地去近走廊位 家人A话想坐卡位 (餐厅咪FULL 无人等位) 迷彩男指住个卡位:"行过去坐啰" 然后我地过到去味坐低 个MENU就塞系个客手上面 唔系拢系枱度   咁都得??????然后要点餐啦 系个胶框眼镜黎SERVE我地 好奇怪 点左餐A餐B 咪点餐C佢竟然AUTO话即系2个餐B都算 一个餐我话想少饭 佢话:"小姐 D饭系毕咁多就咁多架啦 无得少饭个㖞" ..................???????????       下??????????    你D饭系用人手毕出黎架系咪?即系毕个个人净系识毕一碗饭?如果佢剩系得一个技能点你就讲啦唔系我以为你玩野呀胶框眼镜好啦点左肉骨茶 海南鸡 牛肉面肉骨茶黎先哇~~~好多野浮紧㖞 排骨D肥膏脂肪浮哂上面 茶餐厅D排骨汤都识去下面头GE油同脂啦下嘛....然
但系依间野真系难食都算 服务仲系"一流"水准添

好啦点左肉骨茶 海南鸡 牛肉面
肉骨茶黎先
哇~~~好多野浮紧㖞
然后 肉骨茶唔系药材香味BUT得过咸字 落左杞子圆肉唔代表"呀~肉骨茶我已经落左药材架啦~"
鸡同面唔评论 无食
食下食下 个迷彩男突然行过黎讲:"小姐你杯野好危险我帮你拎走个樽"  我都咪讲野 佢都已经ACTION 将个本来倒转左GE玻璃樽里面GE豆浆倒哂去杯豆浆红豆冰杯度  其实你唔系问系纯粹通知咋系咪? 仲有本来咁危险间餐厅仲要RECOMMEND依个野饮?
最后埋单 长发女WAITRESS收左钱 拎番黎GE系迷彩女 一句野唔讲 都队个埋单COVER俾家人A  姐姐仔  唔系呀 唔讲野唔知你做咩个㖞 屋企人本来讲紧野都俾你突然出现吓窒呀 而且 FINE 唔系你收钱你唔知边个俾钱 你咪去问下啰顺便洗下存在感唔好吓亲人呀嘛

唔好话我要求高 你既然收我+1服务费至少俾我知道原来我有被服务过
2019-03-23