餐厅: 味苑燒鵝餐室
资讯:

2024-10-23 210 浏览
以后唔会再去。今日一行八人兴致勃勃去食烧味饭,事前已经打咗电话,问清楚八个人一齐坐有冇难度,对方话可以,会替我哋安排,叮嘱我哋准时到,因为中午多客人。我哋超级准时到,一分钟都冇迟,点知带位𠮶个乡音阿姑一见到我哋就破口大骂,怨声载道,话我哋令到佢好麻烦,有好多人睺住个位,要为我哋霸住两张大枱令到佢好麻烦,好难做,一直系咁闹,我答佢:「我哋已经准时到。」佢充耳不闻,依然继续闹,仲要我哋凳都未坐低就要落单,我话等一阵,佢猛催,到我哋可以落单,佢就叫停我哋,要我哋听足佢吩咐,佢问一句,我哋先可以讲一句,佢落紧嘅时候,其他人唔可以出声,同埋佢只会落一次单,佢问嘅时候唔及时出声,就唔会落,如果期间有人插嘴,搞到佢落错单,佢唔会负责。请问呢位阿姑有冇接受过九年免费教育?其他人遇到咁样嘅情况,会唔会纵容佢哋咁嘅态度呢?我系见啲同事饿,先唔同佢开拖,其实可以报警、call食环、消防、屋宇署(check佢个阁楼),仲有地政,好多嘢可以同佢检查一下,睇吓边度出咗问题,如果系个脑出问题,仲可以call白车。至于食物质素,只系普通街坊级数,所谓「驰名」烧鹅脾位肥、胸肉柴,濑粉汤淡如无味,如白开水,只有叉烧中规中
以后唔会再去。

请问呢位阿姑有冇接受过九年免费教育?

至于食物质素,只系普通街坊级数,所谓「驰名」烧鹅脾位肥、胸肉柴,濑粉汤淡如无味,如白开水,只有叉烧中规中矩,正常发挥,唔明白佢边得嚟咁不可一世目中无人嘅傲慢态度。

2024-10-22