2018-03-08
初黎屯门做野,人生路不熟,放饭时间见到有刀削面又唔驶等位就走咗入去。首先,我承认入黎之后唔记得关门,坐落之后有位侍应哥哥随即冲过黎"拍"一声闩咗度门,跟住就怒啤我。睇左一阵餐牌后举手示意落单,举咗好耐都无理我,我讲咗声"唔该",果位哥仔即刻好大声咁讲"小姐,等等啦!",但系,我想讲其实佢只系同紧佢同事吹水...过咗一阵佢终于黑住面过嚟,我叫咗鸭肾刀削面同豆浆。几分钟后佢俾咗碗猪大肠面俾我...我梗系同佢讲我叫嘅系"鸭肾刀削面",但系佢同我讲"我明明听到妳讲猪大肠㗎,小姐!!!",我无同佢争拗,食咗少少当我谂住走之际,我同事打俾我,叫我买外卖俾佢,我都唔敢劳烦呢位仁兄喇,结果行咗去隔离果间买俾同事食算。最后,我想讲呢间餐厅系我近年遇到态度最恶劣嘅一间!!!