2020-07-23 2273 浏览
唔好以为苹果帮你卖广告就可以帮你hard sell!欣赏咖啡系一个体验,环境舒适同埋服务质素并存,如果系一个随时会俾人闹,老板郁啲就发脾气,乜嘢都俾人规限,乜都唔做得,净系可以企喺度企呆等嘅情况下,点样欣赏杯咖啡?依家店主系咪要当个个都系小学生,系学校范围内要熄电话?先唔好讲杯咖啡好唔好饮啦,我相信同一个价钱一定有啲性价比更高,质素更好嘅咖啡,至少其他人会真心想比一个好嘅体验客人,而唔系当个个客人都系佢敌人,一有少少唔啱佢心水就闹人,你系边个,有咩资格限制客人可以做啲咩?呢啲人诸多原则系佢自己嘅事,客人帮衬佢仲要贴钱买难受,难怪冇人帮衬,正常人都唔会帮衬佢,唔系因为佢咖啡嘅质素,而系老板态度恶劣!我相信大部份人都觉得饮咖啡系一个自我放松嘅时间,意思系你可以一路做自己钟意嘅嘢,一路饮咖啡。呢间舖头直头侮辱咗杯咖啡,口口声声要人哋尊重你先,其实你咁样摆张告示喺门口,已经好唔尊重人,佢咁样系侮辱紧所有同佢对欣赏咖啡有唔同意见嘅人。𠮶啲系你嘅客人,使唔使吓吓教仔咁,其实个老板都冇谂过尊重人,佢净系要求人尊重佢!咁多规矩只会弄巧反拙,最后大家对呢间舖头嘅印象只会系「有好多规矩,服务差」嘅咖啡店,而唔系「咖啡好饮」嘅咖啡店。