2021-06-21 375 浏览
🚷🚷🚷个日打过去叫外卖,听到把声已经感觉到店员说话消极😠。我地好好声气继续落单,落完单问佢大概几钱,佢话打完单再打番比我地。收到电话听番价钱,觉得有少少Over budget,已经即刻好唔好意思道歉问番可唔可以cut少少。店员无得再西咁覆:「下,已经整紧啦㖞。」(先前仲同我地讲今日做节好忙,下一秒已经整紧我地张单?🤨)我地回覆话:「唔紧要,但都唔该你帮我地hold住张单先,整好左既我地照要。」泊好车5mins去到铺头,铺头内外人影都唔多见到个,得一张枱有一个客人,净系见到有个店员企系到望住出面发吽哣😡。我地见佢咁得闲先落过张新单,就听到另一个店员讲:「你钟意可以就咁买呢两条拎走架!(软壳蟹卷)其他都未整,就咁食个两条都得啦。」依间铺头已经唔想做人生意。过节买寿司送成肚火,抵!👏👏
外卖自取