2018-11-11
从来都无写过食评,今次真系好不快既经验,所以比较长篇。 服务态度唔好,野食几好味都唔会再黎。我系openrice 订左5位6:00pm, 知道7点定7:30前埋单主菜有7折,朋友大约6点左右到左,侍应就话佢知要7:30pm交枱,因为有折扣。但有朋友要迟少少先到,我地就担心唔够时间食,有谂过转场,侍应都有话如果之后未有新客人可以比我地迟少少交枱。我地先叫左两个汤,边饮边等其余两位朋友。侍应就收晒其余既匙羹,朋友6:40左右到,一坐低就问我地落得order 未,仲话提提我地既时间只系岩岩够😑,点赶你只少都比1分钟我朋友睇下餐牌挂😑。落单既时候,叫左两份扒,两份都要medium rare,唔系朋友讲得细声定侍应听唔清楚,问左朋友2,3次系咪3成,朋友都有答佢,之后佢话佢要再覆单以免落错,有一块扒佢就落左5成,朋友话要3成。佢就重覆话,所以我要覆单啰😶 讲到好似我地唔比佢覆单咁。之后问我地系咪share 我地话唔系,点知佢有同事分左D碟比我地🤔,佢就走黎问我地最后系咪要share, 我地话唔系,就即刻收返晒D碟😒点解好似又系我地做错咁既,最后我地7:20pm就埋单走人,食完都唔觉自己食左餐饭。
我地先叫左两个汤,边饮边等其余两位朋友。侍应就收晒其余既匙羹,朋友6:40左右到,一坐低就问我地落得order 未,仲话提提我地既时间只系岩岩够😑,点赶你只少都比1分钟我朋友睇下餐牌挂😑。落单既时候,叫左两份扒,两份都要medium rare,唔系朋友讲得细声定侍应听唔清楚,问左朋友2,3次系咪3成,朋友都有答佢,之后佢话佢要再覆单以免落错,有一块扒佢就落左5成,朋友话要3成。佢就重覆话,所以我要覆单啰😶 讲到好似我地唔比佢覆单咁。之后问我地系咪share 我地话唔系,点知佢有同事分左D碟比我地🤔,佢就走黎问我地最后系咪要share, 我地话唔系,就即刻收返晒D碟😒点解好似又系我地做错咁既,最后我地7:20pm就埋单走人,食完都唔觉自己食左餐饭。其实唔介意你话如果过左钟会无折,我地自行会衡量。如果我系为左折扣我可以book早D食,夜晚食西餐都系想慢慢叹,静静地朋友倾下计。
其间黎左枱新客,佢既态度完全唔同,又介绍餐单,又笑笑口。老实讲你餐厅做优惠都系想多D人黎食过好味,再返转头帮衬。而家唔系我迫你比折扣我㖞,去养xx 打边炉,人地都有折扣,但人地唔会摧你埋单,过左钟咪比正价啰。佢D野食系唔错嫁,但你咁既态度,有朋友请我都唔会去食。