2020-12-04
和好友二人在BOOKING APP预定中午12.30黎食Lunch. 一入到去,白色衫男侍应很热情(似系大粒嘢),跟住黑色衫侍应带我哋入座,坐系中间sofa位。由于我哋系第一台客,见靠窗位可以影下相,就问佢有冇得转台(我哋未落order),个黑衫侍应话啲位俾人book座。但其实系平日,我哋食佐一个钟,都系入佐4台客到,靠窗位跟本冇人坐!摆明系个侍应唔想帮我哋转台!到落order𠮶时,我问侍应Steak Diane有几大,佢比划佐类似两个手掌咁大,但上菜先知小到可怜!跟住落佐个Pork Ribs, 量好多!好好味!仲要平过我个所谓手掌咁大嘅「Steak Diane」食完饭,个黑衫男侍应话我哋可以试下甜品,有优惠。我哋睇佐menu,不算太吸引,就冇再落单。重点不是嘢食唔得,系个男侍应态度好有问题!我哋系booking app订有半价,佢就好似好西面,不是很想服务我哋。例如我哋入座后,完全冇拎纸巾同湿纸巾俾我哋,系我问佢有冇mask cover,佢先拎纸巾俾我咋!但系后尾隔黎台三个人入黎食,佢又好快送上干湿纸巾。我同好友二人feel到佢有啲睇唔起人,讲真,你哋半价后都唔算好平。服务态度差到咁
食完饭,个黑衫男侍应话我哋可以试下甜品,有优惠。我哋睇佐menu,不算太吸引,就冇再落单。重点不是嘢食唔得,系个男侍应态度好有问题!我哋系booking app订有半价,佢就好似好西面,不是很想服务我哋。例如我哋入座后,完全冇拎纸巾同湿纸巾俾我哋,系我问佢有冇mask cover,佢先拎纸巾俾我咋!但系后尾隔黎台三个人入黎食,佢又好快送上干湿纸巾。我同好友二人feel到佢有啲睇唔起人,讲真,你哋半价后都唔算好平。服务态度差到咁,以后唔会再帮衬!见系半价客就可以咁样态度?我真系第一次见。用booking app食其他餐厅,都系半价,但人哋侍应好热情好有礼貌wor!奉劝Penthouse, 全港唔系得你哋一家餐厅,宜家疫情底下,好多餐厅都有discount, 我哋不是非食你不可。本身抱著试试的心态,啲嘢食仅供参考,量少就算,侍应仲区别对待客人,真系好失望!