2017-05-18
之前我睇某份杂志介绍呢间特色咖啡馆话咖啡唔错味道好好,想来试呢间好耐,今日终于有机会来试,其实系小店经营风格,店内食客无几人,入到去自由选择位任坐。叫左一杯热咖啡都ok,喝下去虽然有小小的咖啡香,但欠缺优质咖啡豆的那种香和回甘,咖啡味道只有甜,个人不喜欢这种味,未算好好饮、质素真系很一般。感觉上并没有出面同样嘅咖啡好饮啲!另外价钱唔系特别平,唔值咁贵一杯,唯一优点是客人可以坐得好舒服,因为店内无乜其他客人,可以慢慢静下来坐几耐都得。如果不追求美食和想享受一杯优质咖啡的话,此咖啡馆就真的适合来帮衬呀!坐吓hea吓,消磨时间一乐也。帮完衬后,回家自己也忍不住要写食评讲吓对呢间咖啡馆的感觉。平常我也时常睇吓OpenRice 的食评有咩好食。唯一今次失败冇于openrice search 吓该店食评,只留意某杂志的介绍。就傻傻地来试,估唔到咁多食评对呢间咖啡馆评分这样底,下次真系要再search 一下openrice 各位食家的食评呀!