2019-06-27
重庆洪鼎火锅,超型的名字,老公话想型返下,就晨早book 左星期五晚接埋呀女放工过黎食。我地揸车黎,因为附近车场满晒,于是冒险号上身泊街。餐厅门口超型,呀女都忍唔住话要影返两张先入去,落到楼下即刻有几个姐姐走过黎招呼我地。店员好细心见到小朋友就安个阔络嘅位置俾我地,我地一坐低就那那林点野食,其实我好想食佢个洪崖洞麻辣火锅,但小朋友唔食得,所以拣左个酸萝卜额鸭汤试下,牛魔王拣左和牛盛宴,小朋友拣响铃,虾滑,土豆片,我拣左蔬菜拼盘同薯粉⋯⋯点完野食,就出去拎酱料,好多唔同嘅配搭,店员介绍落多啲葱可以解辣。好一件一物多用,酱油碗,隔汤食物碗加筷子隔于一身的器具,十分欣赏👍🏻。汤底到了,很香很香,小朋友话要饮汤,就问店员拎左几只碗仔试试汤底,酸萝卜味正正带出鸭嘅鲜甜味,饮到兴起之际,店员拎左个花球上黎,我地见到哗哗声,原来系8秒重庆style 土豆片!超靓呀!!!店员话渌8秒就食得,因为够薄,好好味呀,食落唔似土豆,爽爽地,必试!完全满足视觉同肚皮之选!和牛盛宴好有睇头,排得好靓,好新鲜,好多款唔同部位,最钟意M5澳洲和牛,渌两下就食得⋯⋯食饱饱,小朋友话想食甜品,就点左红糖糍粑,唔会太甜,满
食饱饱,小朋友话想食甜品,就点左红糖糍粑,唔会太甜,满意。
满足的一顿晚餐!!