2018-06-03
朋友推介位于观塘工厦内嘅日本餐厅 - 掌寿司,佢极力推荐必试。上Open Rice 做下 research, 食评极佳。那就慕名前去一试虚实。餐厅 location 在观塘骆驼漆大厦,门面简约不花巧。地方寛倘,没有有压迫感,可以 enjoy 一顿厨司为食客预备嘅心意。店长姐姐好亲切端上餐牌,礼貌地为我地介绍食品。先来一个开味蕾嘅火炙吞拿鱼柚子醋沙律。火炙吞拿鱼囗感真不错,视觉也不错。前菜还有和风唐扬豆腐,㚈面小小脆,豆腐质地内滑。朋友推荐佢地时令海鲜寿司,叫我地必试。所以 order 左时令寿司盛 - 赤身、油甘鱼腩、赤海虾、白虾、活赤贝、帆立贝、海胆。新鲜⋯好味到⋯🙃我非常喜欢佢呢度嘅鸡泡鱼干,口感刚刚好,不靱。like ..like...like仲有好嘢⋯my favourite 盐烧鱼鲛三文鱼鱼鲛 & 金目鲷唾唌三尺最后惊喜甜品⋯黑芝麻雪糕,意想不到芝蔴味那么浓郁。店长姐姐専业又有礼貌,值得一赞。
店长姐姐好亲切端上餐牌,礼貌地为我地介绍食品。
前菜还有和风唐扬豆腐,㚈面小小脆,豆腐质地内滑。
仲有好嘢⋯my favourite 盐烧鱼鲛
三文鱼鱼鲛 & 金目鲷
唾唌三尺
最后惊喜甜品⋯黑芝麻雪糕,意想不到芝蔴味那么浓郁。
店长姐姐専业又有礼貌,值得一赞。