2021-08-26 70 浏览
难得放假,即刻约朋友食好西!之前听过人推介呢间新开嘅日本餐厅,就喺大埔最旺既广福道,店名系「良鮨」。被安排咗喺吧枱坐,可以睇住师傅处理我地嘅刺身。最先上枱系良刺身盛+日本仙凤趾生蚝。师傅好细心逐样介绍,良刺身盛有大拖罗,赤身,金目鲷,池鱼,三文鱼等等。大拖罗好好食,好钟意个入口即溶嘅口感同肥美嘅油脂;赤身同三文鱼都有惊喜,赤身油脂少啲,更加食到鱼嘅鲜味;三文鱼好鲜甜,食完果浸鲜甜既鱼味停喺口腔好耐。我平时食开平价三文鱼,真系同呢度嘅差好远另外想赞吓呢度嘅wasabi,几新鲜,食落仲有啲颗粒。只日本仙凤趾生蚝仲长过只碟,好鲜、好creamy、好饱满! 配埋师傅准备嘅柠檬啫喱,完全唔洗再点任何调味料都好~正~~跟住上枱嘅系海胆爆丼饭。海胆份量好多,可以好豪咁大啖啪,爽!每一啖都口感奶滑,鲜味同甜味好足,完全不带苦味,正到不得之了吞拿鱼蓉都系比优质货, 唔会多筋,仲好鲜甜,有鱼味。encore咗件大拖罗寿司,睇见啲纹路同雪花都知好食。松叶蟹甲罗烧,店员细心介绍侧边有只鹌鹑蛋比我地捞埋食。我觉得无其他店食到嘅咁咸,所以就咁食都ok,当然如果食完丼有饭剩,都可以捞饭食,会好夹。成餐既服务都好好,
被安排咗喺吧枱坐,可以睇住师傅处理我地嘅刺身
最先上枱系良刺身盛+日本仙凤趾生蚝。

大拖罗好好食,好钟意个入口即溶嘅口感同肥美嘅油脂;
赤身同三文鱼都有惊喜,赤身油脂少啲,更加食到鱼嘅鲜味;

另外想赞吓呢度嘅wasabi,几新鲜,食落仲有啲颗粒。
跟住上枱嘅系海胆爆丼饭。
吞拿鱼蓉都系比优质货, 唔会多筋,仲好鲜甜,有鱼味。
encore咗件大拖罗寿司,睇见啲纹路同雪花都知好食。
成餐既服务都好好,食得好happy。临走见到午巿套餐既价钱都几亲民,会再嚟帮衬~