2014-11-18 5394 浏览
之前一直都好想试呢间餐厅,无奈每次经过都见到门外人山人海,插针都插唔入咁,令我为之却步~今次过左食饭时间再去博一博,竟然比我有幸唔驶排队就可以获安排即时入座,心里满怀安慰一入到去睇下餐牌,其实选择唔多,但心知卡邦尼亚年糕为必点之选,所以就点左一个,另外见黑色既sushi卖相几特别,所以都一同点选了~其实每碟食物既份量都几大下,一般食量既人可能食一碟就已经要捧住个肚离开喇~首先讲下个卡邦尼亚年糕,因为本人怕会好漏,所以点选了带辣味既一款,年糕既软硬度适中,而且有好多酱汁,所以每条年糕都可以完全沾上酱汁,唔会有酱汁不足既情拀出现,加上个汁带有辣味,令人更加开胃,可以准备迎接下一道菜既来临墨鱼sushi真系不得不提,卷系饭内既墨鱼一啲都唔韧,好易入口,sushi沾上沙拉酱有画龙点精既作用,如果酱汁可以多啲就好喇本来谂住一个人食两样野就算,点知见到隔离枱果两位女士系咁赞个炸鸡好食,搞到我都心陏陏想食,结果就跟餐加钱叫多个炸鸡~果然冇令我失望,炸鸡外脆内软,而且咬落仲有肉汁系入面,外面既炸粉亦都厚度适中,岩哂我口味今次得我一个人黎所以叫唔到好多野食,下次要约埋啲朋友再黎试埋其他野先得
卡邦尼亚年糕
墨鱼sushi