2016-10-23 705 浏览
今日系九龙湾揾食,想食日本野,又见到好耐都无食过嘅麻布茶房,就决定今晚帮衬佢啦。店内装修一如以往,多年都无变过,不过menu就多左以前无食过嘅菜式。今次2个人叫左个mix and match 嘅set,一个冻乌冬,一个小食。冻鸡肉扁面佢英文写udon,但佢系宽面样,乌冬质地,好难夹,但系个面几好食,有咬口,而且弹牙。个鸡份量多,配埋个汁有醉鸡嘅感觉。唔日式,但系几特别同面几好味,整体配合得唔错。炸鸡大大件,炸得香脆,鸡肉好厚肉,系我食过咁多炸鸡入面最厚肉嘅,但系肉质一d都唔老,而且有肉汁,唔错。Set叫左铁板牛舌定食,个牛舌唔够热,块铁板都唔热,有d中伏嘅感觉,而且好多油,味道一般,下次黎一定唔会再叫呢个。不过附送果个汤清清地,同一般面豉汤唔同,系几好嘅。Set甜品叫左烧蕃薯红品雪糕。由于个人好钟意食蕃薯,所以次次番亲都叫呢个甜品。蕃薯温热,上面有比较奶嘅软雪糕,质地有d似cream,不过配埋蕃薯同红豆,甜度刚刚好又唔腻,大分推荐比喜欢蕃薯嘅朋友!总括而言,呢间餐厅都算无令我太失望,质素算keep到,不过由于人手唔系好够,出菜比较慢,呢餐食足个半钟。走果时发现原来食够$258送多士炉,

冻鸡肉扁面

炸鸡

走果时发现原来食够$258送多士炉,不过赶住睇戏都无时间加单再叫,因为野食都要等好耐。不过原来食左咁多野都唔洗$250,都算抵食啊,下次会再黎!
烧蕃薯红豆雪糕
烧牛舌定食
炸鸡
冻鸡肉扁面(乌冬)
2016-10-22
烧蕃薯红豆雪糕
炸鸡
冻鸡肉扁面(乌冬)