2019-04-24
今晚要见客人,揾间可以坐得耐少少的餐厅,于是拣左香港地,估唔到平日晚上都有不少人帮衬,不过在系门口攞票等左一分钟就入得,其实里面就唔满座既,因为呢度确实有几多位。拿拿声趁个客未到先食野,选择其实都相当多,小菜、碟头饭、粉面、扒餐,平价至中上价都有,任君选择!我就拣左个「紫菜三宝米线」连热奶茶($51),晚餐黎讲算抵!而且上菜速度都好快!鱼汤淡淡地,感觉无味精,鱼旦有3粒,好弹牙!鱼腐两旧唔会太淋,春卷一条同样有咬口,紫菜有一堆,都OK,唔会似有时食到会噎亲。不过米线偏碎,用spoon帮手好D。奶茶值得一赞,好滑溜!我有时饮完奶茶都会唔舒服,但今次无!呢间都系支持无饮管的店,赞!结果今晚我地坐到人地打佯,证明系一个可以慢慢坐的好地方!(相信只限平日)
紫菜三宝米线
热奶茶
题外话/补充资料:
呢度都有BB櫈,适合有小孩的家庭