今日work from home, 去咗屋企附近一间开咗一排嘅简约设计cafe,  平时行过成日望入去都觉得如果可以喺度hea就好舒服。一入到去空间好大, 可能因为楼底高同埋枱同枱之间距离好阔, 加上全店用木枱、木櫈同埋有啲干花摆设 ,感觉有啲日系摆设路线,比人好慢活轻松感觉。叫咗个蒜油辣虾蚬肉意粉 , 水准高 ,估唔到小店cafe 食物可以咁好味, 意粉够弹牙 ,辣味蒜味同个海鲜好夹, 份量充足,绝对拍得住西餐厅水准。如果有午餐套餐应该会更有吸引力, 例如加个咖啡可以有优惠价咁。 虽然咁样就可能会多人左,令呢到无咁chill for hea。虽然无午市套餐优惠, 但饮杯咖啡是必需要嘅,饮品我拣咗flat white , 咖啡豆系偏向nutty 唔会带酸, 系我个人几喜好。 个人非常满意今日嘅午餐同咖啡,食完呢个午餐好补充力量,继续顶埋下半日工作。💪🏽

午餐