2021-05-06
☆★☆★🍴:西营盘 ‧ Bluebird Coffee 相约朋友黎到西营盘紧系要去下d Café打下卡第一间我地拣左Bluebird两个路痴跟住google map都行错😂因为间铺有少少自成一角 所以我地完全Miss左佢🙈只要行到去佢店前就会见到深蓝色外墙 好适合打卡👍🏼店内唔算好大 分左2边 一边系Sofa位 另一边系靠墙既高凳位座位上都有少少迫我地分别叫左2样轻食同2杯野饮店员见到我地拎相机出黎 问我地点解唔去上环新分店话个边环境大d 同埋好打卡d听完佢既建议 我地下次会去新分店睇睇-🔸芝士菠菜酥🔸开心果杏仁蛋糕 芝士菠菜酥系佢地既招牌 当然要试下佢个酥皮几松脆 不过唔系几食到菠菜既味道🥴但系食完个酥唔会觉得好油腻 依个位系唔错👍🏼而开心果杏仁蛋糕就好一般开心果同杏仁既味道都唔算好出感觉好似食紧一旧松软既蛋糕-🔸Marshmallow Latte 🔸Ice Dark Mocha Marshmallow Latte听个名已经好吸引 不过只可以选择热饮Latte上面铺满棉花糖 一路溶落去可以中和返杯野 唔好太苦亦唔会太甜佢地既外带杯设计都好靓好岩打卡我地蠢左冇叫到take away 所
🍴:西营盘 ‧ Bluebird Coffee
相约朋友黎到西营盘