2018-04-19
呢间西餐厅好似癫覆左对煎牛扒既认识,通常都系觉得要大火煎两煎,再等个热度渗入去煮熟。但呢个讲既slow cook系去到煮两个钟、什至四个钟都有,到底呢个方法既牛扒出到黎点呢?我地平日去食,即日黄昏时间book位都ok,去到都未满座既。佢系自助形式,自己去收银到order同俾钱先,再等啲食物上枱美国安格斯西冷牛扒👍🏿 最好食!佢既牛扒唔韧,切落去已经有好多汁。佢既调味好简单,一啲香料,但已经轻易带出佢既肉味,连盐都唔洗点。脂肪均匀,有几啖咬落去啲油份出哂黎,超香超好味美国安格斯菲力牛排相比之下就比较逊息,啲肉比较韧,同埋肉味都无咁出马苏里拉芝士条👍🏿 个人黎讲都好钟意食芝士,呢款芝士条有沙律酱点,所以唔洗怕漏。成条都系芝士唔会食食下变左空气,趁热食仲可以玩埋拉丝,拉到成个手臂咁长!黑松露巴马臣薯条个味道无咁出,尽量每一条都点个酱同埋芝士就好味啲!本身条薯条外脆内多薯蓉,唔系麦当劳既款式野饮就嗌左Rekorderlig ( premium strawberry-lime cider ),士多啤梨味几浓,唔会似药水,酒精味亦唔突出,适合女仔品尝~价钱觉得几抵食~ 去传统扒房都差不多呢个价,但
价钱觉得几抵食~ 去传统扒房都差不多呢个价,但肉质就比佢地更好,媲美高级扒房,想食好啲又唔想洗太多钱,可以黎呢到~