2021-05-13 1060 浏览
上网睇到呢间行工业风嘅餐厅,觉得装修环境几特别,今日终于有机会试啦。喺平日夜晚放工嚟到,啱啱好有位,见到食客好多都系后生仔,仲有人庆祝生日,应该都系唔错嘅。见到餐牌主要以西式为主,有扒类、小食、意粉、薄饼、沙律等等,另外仲有酒精饮品。西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)个扒都几簿,易于咀嚼,肉汁感受得到,另外仲有少少沙律配菜,感觉健康一啲。黑松露薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐)佢有几款薯条,例如有厚身薯条同埋番薯薯条,仲有呢款黑松露薯条。黑松露系连沙律汁分开上,点几多自己话事。薯条热辣辣,份量都唔少,仲有啲芝士粉,口感丰富。蚬肉蝴蝶粉 (⭐⭐⭐⭐💢)蚬肉嘅份量非常多,覆盖左整碟蝴蝶粉,几钟意呢个蝴蝶粉嘅汁,几入味香浓。三文鱼牛油果薄饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)值得推介,卖相非常精致,三文鱼卷埋一起,巧手工艺,一共有三大卷。薄饼个馅有牛油果,份量都好大,$100都唔使,抵食。蟹肉饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)蟹肉由菠萝垫底,菠萝甜甜地又清新,蟹肉有层次,细细碟但系原来都几足料。最后点左焦糖苹果cidar,甜甜地易入口,一樽樽咁,用黎配菜一流。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~慢煮工业 太子太子道西91号地舖推介菜式:

西冷牛扒 (⭐⭐⭐⭐⭐)
西冷牛扒

黑松露薯条 (⭐⭐⭐⭐⭐)
黑松露薯条

蚬肉蝴蝶粉 (⭐⭐⭐⭐💢)
蚬肉蝴蝶粉

三文鱼牛油果薄饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
三文鱼牛油果簿饼

蟹肉饼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
蟹肉饼

焦糖苹果cidar

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
慢煮工业 太子太子道西91号地舖
推介菜式: 三文鱼牛油果薄饼、黑松露薯条

👍🏻性价比高
👍🏻装修精致