2023-02-16 8 浏览
香港人好钟意露营,但大家有冇想像过一间以露营风格嘅餐厅可以点玩法;今日同朋友去咗位于尖沙咀好兆年行2期嘅「我爱慢煮」,喺港铁佐敦站D出口,行6分钟左右就到,非常方便入口指示非常醒目,霓虹光管招牌,一定揾得到、见得到餐厅主打露营风格,除咗可以拣传统嘅餐桌,亦可以拣露营枱,亦有开放包厢型式嘅餐枱,情侣嚟食又得,一大班朋友落嚟食饭吹水亦得;角落摆咗露营帐幕,旁边有张沙发,仲摆放左钢琴,餐厅播放着音乐,环境设计非常好feel风干肉芝士拼盘 - 头盘先嚟个拼盘,有三款唔同嘅风干肉,分别系巴马火腿片、莎来美肠片、西班牙辣肉肠,配搭芝士一齐食,作为头盘,冇得弹黑松露薯条 - 热辣辣嘅薯条,点上黑松露沙律酱,必点选择点咗两款慢煮彩色美式蜜糖芥末猪仔髀(三件)- 菜式可以选择三件或六件,酱汁味浓,酸酸甜甜好开胃挪威三文鱼柳 - 外皮煎得香脆,肉质十分嫩滑,配合埋芥末酱,绝对值得等候

入口指示非常醒目,霓虹光管招牌,一定揾得到、见得到

黑松露薯条 - 热辣辣嘅薯条,点上黑松露沙律酱,必点选择

点咗两款慢煮彩色