2023-01-29
🐭 米奇老猪Vol. 309 🐷[One Poke Rock]虽然老猪成日见人食poke bowl食得好开心但一直都未的起心肝去试今次 @one_poke_rock 邀请老猪去try仲试埋神秘menu 2月先会正式推出嘅牛bowl 🍚餐厅环境舒适 平日夜晚入座率大概一半同friend倾计chill下都唔错👍🏻.🐖🐖《我全都要》🐖🐖 🛑8.6/10🛑 💰$123 + $3转蓝花梅子饭💰呢款有齐三文鱼、吞拿鱼、蟹子、牛油果食落几新鲜 啱晒系大胃王嘅老猪细佬 有d洒喺面嘅芝麻好香好夹三文鱼/吞拿鱼 🐟 仲有惹味嘅香菇同埋紫洋葱增加口感最特别就系个wasabi蛋黄酱 食得出山葵嘅香 但唔会攻鼻 👃🏻有别于一般寿司饭兰花梅子饭保留左寿司醋嘅微酸仲加左淡淡嘅梅子甜香 💜开胃得来仲好啱打卡添!.🐖🐖《隔山蛋牛》🐖🐖🛑9.2/10🛑 💰$105💰呢个老猪抢先试到头啖饭 😎慢煮牛柳粒肉质鲜嫩唔韧 唔会有肥腻感温泉蛋超流心 🥚 加埋个世一wasabi mayo酱 啱晒捞饭 枝豆、车厘茄都好夹~反而🥦就唔算好夹 果日同老板倾完佢地最后决定转彩椒 应该会爽口多汁d~老猪daddy仲话要自己去encore添 🤭
[One Poke Rock]
餐厅环境舒适 平日夜晚入座率大概一半
同friend倾计chill下都唔错👍🏻
🐖🐖《我全都要》🐖🐖
🛑8.6/10🛑 💰$123 + $3转蓝花梅子饭💰
呢款有齐三文鱼、吞拿鱼、蟹子、牛油果
食落几新鲜 啱晒系大胃王嘅老猪细佬
食得出山葵嘅香 但唔会攻鼻 👃🏻
有别于一般寿司饭
兰花梅子饭保留左寿司醋嘅微酸
仲加左淡淡嘅梅子甜香 💜
开胃得来仲好啱打卡添!
🐖🐖《隔山蛋牛》🐖🐖
🛑9.2/10🛑 💰$105💰
呢个老猪抢先试到头啖饭 😎
慢煮牛柳粒肉质鲜嫩唔韧 唔会有肥腻感
温泉蛋超流心 🥚
加埋个世一wasabi mayo酱 啱晒捞饭
枝豆、车厘茄都好夹~
反而🥦就唔算好夹 果日同老板倾完
佢地最后决定转彩椒 应该会爽口多汁d~
老猪daddy仲话要自己去encore添 🤭
味道:8.6/10
服务:N/A
环境:N/A
CP值:✴️ 中✴️
ENCORE:✅ (我全都要、隔山打牛)
📍One Poke Rock📍
大角咀博文街19号地舖
#米奇老猪_油尖旺区
#米奇老猪_日式
#米奇老猪_西式
#onepokerock #pokebowl #夏威夷拌饭 #鱼生饭 #牛肉饭 #大角嘴美食 #大角咀美食 #健人餐 #高蛋白 #低卡美食 #高蛋白饮食 #低脂 #三文鱼 #吞拿鱼 #油甘鱼 #蟹籽 #鸡胸 #鸡胸肉 #鸡胸肉料理 #沙律菜 #羽衣甘蓝 #慢煮鸡胸 #日式定食 #夏威夷鱼生饭 #pokehk #温泉蛋 #牛魔王