2023-10-07
百乐门呢幢大厦不嬲系美食云集嘅集中地,今次就特登拣咗一间西式餐厅可以同朋友揾一个安静嘅环境下食个饭倾吓偈😌餐厅有得散嗌或者拣meal set,因要系订位嘅时候提供优惠code就可以有九折,所以我哋就毫不犹豫咁样嗌咗两个set食😙Starter我哋两个都拣咗法式洋葱汤作为前菜,洋葱汤饮落去好清甜,少咗芝士所以完全冇负担,隔离仲配咗两块已经暖左嘅蒜蓉牛油包,每一啖都食得出餐厅嘅心思🥰Main法式慢煮鸭胸肉摆碟好有心思,鸭胸肉煮得啱啱好嘅粉嫩色,下面铺咗满满嘅蔬菜同埋蘑菇,隔离仲有啲新鲜整嘅薯蓉,全部配搭理一齐好match12小时慢煮BB猪肋骨虽然佢个名叫做BB,但系份量一啲都唔BB😆份量大概有六条猪肋骨左右,上面撒咗少少辣粉,比一般食嘅猪肋骨味道更加有层次。摆盘整体上同鸭胸肉一样,一人一份唔使争😋Drinks套餐仲包咗两杯嘢饮,好特别哋有橙汁拣 ,最估唔到系用酒杯装,大大杯用嚟倾偈啱哂🍷
Starter
Main