次次经过walk-in都冇位,于是女朋友的起心肝book位,就睇吓佢有咩符fit咁巴闭。12:05坐低睇menu,一场嚟到不如就试个3 courses全餐。餐厅对住维港,景观唔错。垫枱纸写咗首英文诗,意思大概系勉励大家真诚待人。迷迭香餐包好松软,配一碟红色嘅香油,完全冇味,点劲多都食唔出系咩嚟。等咗半个钟,终于出头盘。西兰花忌廉汤几清甜,而三文鱼他他味道一般,落返两粒盐会好好多,配牛油果酱加辣蛋黄酱略嫌太腻。收碟之后又系漫长嘅等待。我坐个位对正厨房出菜位,由头到尾都系得一对呀姐同呀叔主理,唔怪之得出事。等到12:50觉得唔对路,向侍应反映。估唔到佢竟然同我讲”I believe you can extend your lunch.” 我即刻火都嚟,同佢讲我一点就要走,你打算仲要我等几耐?我坐低成粒钟净系食咗个餐包同头盘,你仲好意思叫我extend my lunch?就算我有时间都唔系咁同你嘥啦!佢feel到我嘅怒火,粒声唔出就咁走咗去。我望住枱面首真诚待人英文诗,不禁冷笑咗一下。5分钟后终于上主菜,辣味烤鸡有炭烧香味,但系得面𠮶浸有味,完全冇腌过,而且过熟肉身劲干劲鞋。香煎鲈鱼叫做好啲

5分钟后终于上主菜,辣味烤鸡有炭烧香味,但系得面𠮶浸有味,完全冇腌过,而且过熟肉身劲干劲鞋。香煎鲈鱼叫做好啲,不过都系煎得太熟,配个绿色嘅酸酱味道奇怪。

最后cancel咗个甜品,因为我哋用最后嘅5分钟倒哂啲嘢食落肚。埋单盛惠$325.6,一句道歉都冇,我写紧呢篇嘢嘅时候个胃仲痛紧。

如果你系老板级别或者系超级闲人先至好嚟呢间餐厅,因为只有你哋有资格好奢侈地食两三个钟头lunch。

最后想讲呢间餐厅连set lunch都可以咁慢,好难想像晚餐会系点,可能要由6点食到10点,法国大餐都要行埋一边。
2021-06-07