2013-10-21 2537 浏览
预早两日喺openrice网上 "tablemap" 订下午6点半枱,而金川呢排早一日订枱,每人送两只生蚝。到咗当日早上,金川打电话嚟confirm booking,顺便话俾我哋知冇生蚝。夜晚6点半准时到达,但冇人应酬,等咗5分钟先有人招呼我哋入座。入座后第一时间写刺身,交纸后先写炸物。为防要等好耐,写定多一张刺身,点知唔觉意交埋!一如所料,刺身等咗起码25分钟先到,炸嘢反而快啲,而过多10分钟上埋第二转刺身,跟住其他嘢唔使等好耐,总之枱面一路都有嘢食,唔快都唔紧要。吉列炸蚝,够热够脆,蚝肉唔霉有蚝味。炸芝士年糕,好油,劲热,年糕皮好黏牙,入面芝士好流但唔太漏,但要小心灼伤条脷。甘蔗虾(炸虾球),比以前差咗,缩咗水兼靭皮,唔系好得。香茅鸡翼,好明显系咖哩鸡翼加脆奖粉炸,难食,小弟整走咗表面啲脆皮先ok。蜜椒鸡翼,即系加咗蜜糖嘅香茅鸡翼,反而又劲好味㖞!!和牛清汤火锅+肥牛,好味,好香,肥牛有牛味又唔靭,ok架~泰式生虾刺身,虾身爽口但无味,靠香料辣汁撘救,少辣。火焰沙律三文鱼寿司,细细件但几好食。第一转刺身:三文鱼、甜虾,比较鲜甜。鱼、希灵鱼、醋鲭鱼,一般。第二转刺身:多咗𫠒红鱼,都

吉列炸蚝,够热够脆,蚝肉唔霉有蚝味。
甘蔗虾(炸虾球),比以前差咗,缩咗水兼靭皮,唔系好得。
蜜椒鸡翼,即系加咗蜜糖嘅香茅鸡翼,反而又劲好味㖞!!
和牛清汤火锅+肥牛,好味,好香,肥牛有牛味又唔靭,ok架~
泰式生虾刺身,虾身爽口但无味,靠香料辣汁撘救,少辣。
火焰沙律三文鱼寿司,细细件但几好食。

第一转刺身
三文鱼、甜虾,比较鲜甜。鱼、希灵鱼、醋鲭鱼,一般。
第二转刺身
多咗𫠒红鱼,都鲜甜。但希灵鱼唔知点解越食越甜,甜到我作呕。醋鲭鱼就好似坏咗咁有怪味,好难食所以剩低晒。

饮品有冻、热杯装柚子蜜,好甜。罐装有蓝冰啤酒、海珠啤酒、可口可乐、忌帘、+C、芬达提子汽水。
甜品要出去攞,款式好多,质素好高,绝对要留肚食!最推介系北海道牛乳布甸,而其他都值得品尝!佢做得细细件,可以俾各位全部都食啲,试啱先再攞。而呢度系冇雪糕嘅!
由入座到食饱都系个半钟多啲,未够钟都已经可以捧住个肚走,只要早啲递多啲单就ok~~

服务嚟讲一般,因为交流只在于入座、递单、追单(好少漏单)、埋单。但同佢哋讲唔该系会客气回应嘅~
题外话/补充资料: 网上订位好方便!
2013-10-20
  • 北海道牛乳布甸